Superrizikové švédské stoly. Prymula řekl, jak rychle se koronavirus šíří v restauracích

Riziko nákazy ve stravovacích provozech je na sedmém až osmém stupni z devíti, u hotelů je riziko na stejné škále na čtvrtém stupni. Podle epidemiologa a bývalého ministra zdravotnictví Romana Prymuly to ukazují data z celého světa. Riziko se musí promítat do vládních opatření. S řadou poměrně tvrdých restrikcí se dá počítat zhruba do března, mezi dubnem a červnem nastane fáze postupného rozvolňování. Od června by měla platit jen mírná opatření korespondující s loňským létem, případně mírnější. Prymula to ve čtvrtek řekl v diskuzi pořádané v rámci projektu HOREKA 112.

https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-koronavirus/666533/superrizikove-svedske-stoly-prymula-rekl-jak-rychle-se-koronavirus-siri-v-restauracich.html